top of page
Skærmbillede 2019-09-17 kl. 16.13.30.png
Sigmund Freud

Hvordan fugere vores psyke?

Sigmund Freud 1856-1939 fandt Psykoanalysen

Den østrigske læge Sigmund Freud (ca.1800) opdagede, at folk ofte var frustrerede over, at de agerede på underlige måder.
De gjorde ting, som de ikke kunne forklare baggrunden for – f.eks. kunne de være aggressive uden at kunne forklare hvorfor.

Freud mener at vi har et ubevidst tankeliv, som er den virkelige årsag til, at vi opfører os, som vi gør.

Det ubevidste sind gemmer på den virkelige årsag til vores opførsel, men den har vi fortrængt. Faktisk kan vi inderst inde i vores ubevidste være et helt andet menneske, end vi giver udtryk for. Vi oplever ofte, at vi taler med folk, som bekræfter det ene og det andet. f.eks. kunne vi anbefale et andet menneske at gå i byen og se en film. Personen virker interesseret, og bekræfter at den film må vedkommende se! Men personen kommer tilsyneladende aldrig til at se filmen, og udviser hermed en falsk interesse.

Selvom en person virkede venlig, kunne dennes ordvalg afsløre, om han i virkeligheden – helt ubevidst – var vred over noget. Det var så Sigmund Freuds opgave – via psykoanalysen – at komme frem til, hvordan den vrede var opstået, og hvorfor den påvirkede personens liv negativt.

Freud begyndte at eksperimentere. Han eksperimenterede med at hypnotisere dem. med brug af hypnose teknikker kunne han analysere deres psyke og finde ud af, hvorfor de handlede uhensigtsmæssigt.

 

Freud sagde, at han ved at fremskaffe den sande – men skjulte – viden om patienternes personlighed, kunne få dem til at indse, hvad det i virkeligheden var, der styrede deres liv.

bottom of page