top of page

MIRAKELMAGEREN

Lena@horsens-folkeblad.dk

Horsen Folkeblad

Forskelligt farvet lys mod øret og en konstant hånd på patientens puls giver Leon Dam Hansen et signal om, hvor der ubalance i kroppen. Det bliver så afhjulpet med akupunktur på øret og nye såler til skoene.

 

Behandler Leon Dam Hansen viser, hvordan jeg skal folde hænderne foran maven.
Vi er i hans private hjem ved Hornborg, hvor et lyst værelse er blevet til en ekstraklinik. Jeg er blevet placeret stående midt på gulvet, hvor en lille balanceprøve skal overbevise mit tvivlende sind. Leon Dam Hansen knytter sin hånd og presser ned i mine håndflader. Jeg svajer fremover, da han trykker til. Så lægger jeg lige lidt under dine hæle og så skal du bare se, siger han sikkert på sig selv. Nødtvunget må jeg erkende, at de to stykker skumplast på størrelse med en tændstikæske i to mm tykkelse har gjort en forskel. Leon Dam Hansen trykker anden gang, føler jeg mig som en klippe og rykker ikke en tomme

 

     TYNDE SÅLER
Det tynde skumplast skal gøre det ud for hård hud. Hvis vi ikke puttede fødderne ind i alle mulige slags sko med diverse stødabsorberende indlæg, ville kroppen selv danne ekstra tykke lag af hård hud, der kompenserer for en dårlig kropsholdning.

 • Glem alt om støtte i svangen og luftpuder. Det ødelægger kun fodens stilling og dermed kroppen. Jeg laver nogle lædersåler med de tynde pladeri, der gør det ud for hård hud. Efter et par år med dem er kroppen rettet op, og roden til mange dårligdomme er væk, fortæller han.

Men hvor kommer så den ubalance i kroppen fra. Ved at trække mine arme ind foran kroppen kan Leon Dam Hansen se, at den venstre er kortest.

 • Det er fordi du spænder i venstre side. Enten er der noget galt med den måde, dine øjne ser på, eller også er det tænderne, siger han. Det viser sig at være tænderne, der er skyld i hele kroppens ubalance. Med et lille apparat, der ser ud som en lommelygte og udsender rødt lys, stryger han mig hen over kinden. Samtidig mærker Leon Dam Hansen efter min puls på håndleddet. En kraftig puls viser ham præcis, hvilken tand det drejer sig om.

 • det er den der plombe, som er lavet for høj, siger han efter en kort søgen. Lige da han rammer den rigtige tand, kan jeg mærke et par pulsslag i gummerne.

 • Du får helt sikkert meget ondt i venstre skulder og arm inden for de næste 10 år, advarer Leon Dam Hansen.


  KAN SELV

 • Og det ikke bare noget, han finder på. En masse håbløse tilfælde med forskellige kroniske smerter er blevet helbredt af Leon Dam Hansens viden om kroppens holdning - også kaldet posturologi. Et eksempel er den ældre dame, som havde konstant hovedpine og var blevet døv efter en operation i det indre øre for 16 år siden. Efter seks behandlinger kunne hun høre lidt igen, og hovedpinen var lettet.

 • En patient på Århus Kommunehospital havde brug for så megen morfin mod smerter, at det blev livstruende. Efter én behandling hos Leon Dam Hansen aftog smerterne så meget, at man kunne nedtrappe medicinen.

 • Det er små mirakler for patienten, men egentligt er det bare kroppen, der reparerer sig selv. Jeg skubber bare processen i gang, siger han beskedent.

 • Værktøjet er lys, små magneter og såler.

 • Ingen behøver at leve med smerter, heller ikke når de bliver ældre. Det er et spørgsmål om at få kroppen i balance, siger Leon Hansen.

 • Lena@horsens-folkeblad.dk
  Flere oplysninger om Leon Dam Hansen kan ses på www.levvis.dk

Skærmbillede 2019-09-24 kl. 12.20.48.png
bottom of page