top of page

Kræftsyg onkel vendte op og ned på Leons liv

 

 

 

 


Af journalist Jørgen Søes Hejlsvig

ÅRHUS: Den tidligere Danfoss-litograf, Leon Dam Hansen, 44, Højbjerg, fik en ubændig trang til at uddanne sig til alternativ behandler efter at han på nærmeste hold havde fulgt sin onkels kamp mod lymfekræft i 1986-87. 18 år efter lever hans morbror i bedste velgående og er helt sund og rask.
Han sagde nej til 27 kemobehandlinger, som en overlæge anbefalede. Onkelen var modig nok til at trodse lægerne,
fortæller Leon Hansen.
Leon driver klinikken LevVis på Emiliehøjvej 2 sammen med sin kone, healingsmassør Birgitte Dam Hansen, og hans kombination af flere behandlingsformer har givet ham klienter over hele landet, herunder 100 på Sjælland. Med jævne mellemrum tilbyder han dem behandling på et hotel i København, så de sparer rejsen til Højbjerg. Han fortæller engageret om morbroderen, der omlagde hele sit liv, kost og livsførelse efter Julie Vøldans metode. Ideen gik ud på at afgifte kroppen og udsulte kræftknuderne, og efter halvandet år var han rask. For hvert kontrolbesøg svandt kræftsvulsterne ind, og til sidst var de helt væk.
- Det kræver stor viljestyrke, megen vedholdenhed.


Mit besøg hos LevVis - Sygdomme kommer fra øjnene, ørene, og fødderne
Leon Dam Hansen mener, at helbredelse sker via bølgelængde!
Af
journalist Jørgen Søes Hejlsvig

De fleste sygdomme udspringer fra øjnene, ørerne og fødderne, lyder det overraskende, da jeg som led i min serie om "Det Alternative" besøger Leon Dam Hansen i Højbjerg. Han er akupunktør og har suppleret sin uddannelse med adskillige kurser i Frankrig, hvor en del læger udnytter den kendsgerning, at øjnene, ørerne og fødderne sender signaler til hjernen, der så prøver at korrigere for uhensigtsmæssigheder.
Det er her kropsholdningen - posturologien - som det indre vaterpas kommer ind med kroppens signaler til nervesystemet. En spændt muskel evner nemlig ikke at informere hjernen ordentligt, hævder han.
Flere franske læger mener, at 80 procent af alle funktionssmerter skydes fejl i kropsholdningen. Er den i orden, er der kun grænser for, hvor meget du kan løfte, ikke om du får smerter af det. Jeg kombinerer akupunktur med lys- og informationsterapi, og især sidstnævnte område ventes at udvikle sig stærkt i fremtiden, mener han.
Alt tyder nemlig på, at helbredelse sker via bølger. Kropsholdningen og psyken påvirkes af lys og farver. Det lys, jeg benytter, har en bølgelængde på 5000 Kelvingrader, og mens jeg giver lys, tager jeg pulsen for hele tiden at få signal om virkningen, og derved kan jeg placere akupunkturnålene meget mere præcist, siger Leon.
- Jeg har også læger og sygeplejersker som klienter. Forleden spurgte en læge mig, hvad jeg gjorde i en bestemt situation, og det kunne jeg ikke svare på, men, sagde jeg, det virker. Så ville han vide, hvordan jeg havde det med ikke at vide, hvad jeg gjorde. I stedet spurgte jeg ham, hvordan det er som læge at vide, hvad man gør, hvis det ikke virker. Og så stod den vist 2-1 til mig, siger Leon.
Han fortæller gerne om de klienter, som han har hjulpet. F.eks. om manden med podagra og 92-årige Gudrun, der havde voldsomme smerter i hoved og nakke og øjne. Efter en operation blev hun døv på det ene øre, men efter flere behandlinger kunne hun igen høre, ligesom øjnene blev klarere. Og den 27-årige Jette, som klagede over eksem, vejrtrækningsproblemer og periodisk tinnitus.
Hun reagerede på rugmel og mælk og havde en forkert kropsholdning. Efter fire behandlinger var hun næsten rask. Siden er al eksem forsvundet og hun mærker næsten ikke noget til tinnitus, siger han.

34-årige Susanne fra København led af angst og turde ikke forlade hjemmet, så jeg måtte opsøge hende. Hun havde ikke besøgt forældrene i Jylland i tre år, og jeg vurderede, at hendes øje sendte fejlsignaler til hjernen og behandlede derefter. Og ganske rigtigt, efter fire behandlinger turde hun igen besøge forældrene.
Øjenirritationen
Jeg spurgte om Leon kunne gøre noget ved min øjenirritation, og straks blev mit højre øre plantet til med nåle, så det lignede en mini-lystbådehavn med små duvende stålmaster overalt. Nålene blev placeret præcist ved hjælp af lys og pulsmåling, og behandlingen sluttede med 20 minutters ren lyspåvirkning af hele øret. Undervejs oplevede jeg to kraftige, sitrende gennemstrømninger i hele kroppen. Det fornemmedes meget effektivt. Mens jeg lå på briksen, så nåle og lys kunne få lov til at virke i dybden, agerede Leon skomager og lavede indlæg til mine sko efter fransk opskrift.
Indlæggene vil påvirke øjnene og hele kropsholdningen, og for at understøtte det hele, så skal du de første par nætter sove med en selvklæbende nordpolsmagnet på højre tinding, erklærede han. Hvorfor, ja det blev jeg aldrig rigtigt klar over. Nåh, pyt...
Herefter vil du aldrig mere vil få problemer med ryg og lænd, lovede han til afsked.
Jeg konstaterede glædeligt, at min øjenirritation, som har varet et år, næsten er væk, efter at flere alternative behandlere som beskrevet i min artikelserie, forgæves har forsøgt sig. Jeg oplever nu nogle dage efter, fortsat en dejlig klarheds-fornemmelse, så jeg snupper nok en behandling mere hos Leon i nær fremtid for en sikkerheds skyld...

Skærmbillede 2019-09-24 kl. 12.13.31.png
bottom of page